Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Docka av Vinicius Junior hängd på bro inför Madridderbyt

Copa del Rey

En docka med Vinicius Juniors tröja har hängts från en bro i Madrid.
Nu fördömer både Atlético Madrid och Real Madrid det inträffade.
Enligt AFP utreds händelsen av polis.

3:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Real Madrid-Athletic Bilbao i spelaren ovan.

I samband med höstens derby mellan Atlético Madrid och Real Madrid blev Vinicius Junior utsatt för rasism. Bland annat sjöng en grupp Atlético-fans "du är en apa, Vinicius du är en apa" utanför arenan.

Inför torsdagskvällens derby i Copa del Rey mellan stadsrivalerna har tråkiga bilder återigen spridits på sociala medier.

Under natten hade nämligen en docka föreställande Vinicius Junior, iklädd Real Madrid-stjärnans matchtröja, hängts i en snara runt nacken från en bro i Madrid. En banderoll med texten "Madrid har Real" hade också hängts upp på samma plats.

Banderollen och dockan, som hängde på en bro i närheten av Real Madrids träningsanläggning, har fått stor uppmärksamhet i spansk media. Det hela beskrivs som en "rasistisk attack" och "ett allvarligt hot" mot Vinicius >Junior.

ANNONS

Under dagen har både Atlético Madrid och Real Madrid gått ut i offentliga uttalande och fördömt det inträffade.

- Sådana handlingar är motbjudande, oacceptabla och en skam för samhället. Vi fördömer varje handling som angriper människor. Rivaliteten mellan klubbarna är på max, men det måste också respekten vara oavsett åsikter eller hudfärg, skriver Atlético på sin hemsida.

- Vi vet inte vem eller vilka de ansvariga är men deras anonymitet gör inte att de undviker ansvar. Vi hoppas att myndigheter lyckas klargöra vad som har hänt och att rättvisan hjälper oss att förvisa den här typen av beteende.

Även La Liga har kommenterat händelsen.

- Vi fördömer starkt handlingarna av hat och hot riktade mot Vinicius Junior. Intolerans och våld har ingen plats i vår sport. La Liga kommer, precis som tidigare, att trycka på för att saken utreds och försöka få till fällande domar för de ansvariga samt begära strängaste straff.

ANNONS

Enligt AFP utreds händelsen av polis.

Publicerad 2023-01-26 kl 15:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto