Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dokumenten som bevisar Fifas utredning av Real Madrid

Spanien

BARCELONA. Den spanska tidningen AS kan nu bekräfta att Real Madrid är under utredning av Fifa för regelbrott när det kommer till värvningar av minderåriga, det efter att tidningen tagit del av Fifadokument.

Foto: AP

Fifa har öppnat en utredning mot Real Madrid för att se om klubben likt FC Barcelona har brutit mot regeln i Artikel 19 när det kommer till värvningar av minderåriga spelare från andra länder.

Den spanska tidningen AS ska ha tagit del av Fifadokument skickade till det spanska fotbollsförbundet där Fifa begärt information relaterat till minderåriga spelare. Det gäller främst spelare som spelar för farmarklubbar till Real Madrid. I bara Madridregionen ska där finns 22 stycken sådana klubbar.

Den påskrivna överenskommelsen mellan Real Madrid och dess farmarklubbar innehållen en klausul som säger att framarklubbarna ska göra alla sina spelare, vid alla åldrar, tillgängliga så att Real Madrid om de vill kan ta med spelarna i sina egna trupper.

ANNONS

Farmarklubbarna ska även ha accepterat att tillhandahålla spelarnas registreringsbevis och se till att de är registrerade i Real Madrids namn. Det är möjligt att Real Madrid har liknande överenskommelser med lag i andra länder, men detta har ännu inte bekräftats.

I brevet som ska ha skickats från Fifa till det spanska fotbollsförbundet den 17 december begär Fifa att informationen om spelarna ska vara inlämnat senast den 14 januari.

När FC Barcelona hamnade under utredning av Fifa och senare straffades med ett värvningsförbud, så var det efter att ett anonymt tips kommit till Fifa. Real Madrid har förnekat att tipset kommit från dem och andra källor ska enligt AS mena att tipset kommit från ett flertal europeiska klubbar, däribland tre spanska.

Den nuvarande utredningen av Real Madrid ska även ha kommit efter att Fifa fått ett anonymt tips och i sitt brev till det spanska fotbolls förbundet skriver Fifa att man vill “faställa fakta”

ANNONS

Enligt AS ska det vara värvningarna av två pojkar från Venezuela som lett till Fifas utredning mot Real Madrid.

Manuel Godoy, född 2000, värvades till klubben 2012. Godoy spelar sedan november 2013 temporärt inga officiella matcher med Real Madrid efter att klubben misstänkt att värvningen kan komma att ställa till med problem hos Fifa.

Den andra spelaren är Fernando Macías, född 1999, som kom till klubben sommaren 2013. I fallet med Macías valde Real Madrid redan i slutet av säsongen 2013-14 att avsluta kontraktet med spelaren som idag spelar för Rayo Vallecanos ungdomslag.

Publicerad 2015-01-26 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto