Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Enriques ord om Sveriges corona-situation: "Hoppas inte det blir fler fall"

Sverige (herr)

Sverige har två corona-fall i truppen inför EM-premiären.
Spaniens förbundskapten Luis Enrique håller tummarna för att det inte blir fler än så.
- Jag hoppas på att det blir en bra match, säger han enligt Marca. 

Foto: Bildbyrån.

Spanien ställs den 14 juni mot Sverige i EM-premiären i Sevilla. Inför matchen har Spanien, precis som Sverige, bekräftat att två spelare testat positivt för covid-19. I Spanien rör det sig om Sergio Busquets och Diego Llorente, men under torsdagen meddelade Spanien att planen är att Llorente återgår till träning på fredag efter två negativa PCR-test.

Vid lunchtid under torsdagen mötte förbundskaptenen Luis Enrique pressen. Han berättar att han hoppas på att Busquets, som fortsatt är isolerad, kan spela i EM. 

- Vi väntar på honom. Det finns en fördel i och med att han var först (att testas positivt för covid-19). Busquets kommer att vara med på listan över de som kan spela i EM. Han är perfekt, symptomfri och fullföljer sina träningsrutiner, säger Enrique enligt den spanska tidningen AS.

ANNONS

Spanien har sedan tidigare 17 spelare som tränar i en "reservbubbla" för att vara redo att kliva in i EM-truppen om man bestämmer sig för att stryka någon covid-smittad spelare. Enrique är tydlig med att Real Madrid-stjärnan Sergio Ramos inte kommer kallas in.

- Situationen med Ramos har inte förändrats. De andra sex, som jag kallade, kom. Jag har inte kallat någon mer. Alla har kommit. 

Enrique hoppas vidare på att Sverige slipper fler corona-fall inför premiären.

- Det vi vet är att Uefa tillåter oss att byta spelare på grund av covid-19. Jag hoppas inte att det blir några fler fall och jag hoppas på att det blir en bra match. Folk vill komma tillbaka till arenorna och återgå till det normala, säger han enligt Marca. 

Publicerad 2021-06-10 kl 14:30
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto