POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN
11å

Espanyol anmäler Barça-spelare för uppvigling

MADRID. Efter lördagens stökiga Barcelonaderby uppger spansk media att Espanyol kräver åtgärder mot flera av den besökande klubbens spelare. Även i Madrid var det oroligt i helgen.

Espanyol, som förlorade helgens derby (1-2) mot Barcelona, räknar med att få böter för incidenterna under lördagens match, då minst sju stycken bengaliska eldar kastades mot hemmasupportrarna av de besökande ultras som befann sig på arenan.

Fem av de förmodade gärningsmännen har identifierats och förhörts av katalansk polis. Men Espanyol har även anmält Barcelonaspelarnas uppförande, och kommer att presentera en formell anmälan till disciplinnämnden enligt uppgifter i spansk media.

Efter vinstmålet rusade nämligen Eto’o, Henry, Messi, Piqué och Marquéz mot platsen där klubbens anhängare höll till, och firade tillsammans med de ”boixos nois” (Barcelonas ultrasfraktion) som tidigare hade orsakat skandalscenerna på Montjüic.

Enligt Espanyol borde spelarna istället tagit avstånd från allt samröre med huliganerna, och inte ge dem legitimitet genom att erkänna deras support.

Under söndagen tog däremot Barcelonas tränare Pep Guardiola truppen i försvar: ”När du spelar vet du inte vad som händer på läktarna, om spelarna hade känt till situationen antar jag att de inte skulle ha agerat på samma sätt.”

Men det var inte bara i Barcelona det var stökigt under helgen. Inför matchen mellan Atlético och Sevilla avväpnades och anhölls sedermera arton stycken Sevillaanhängare i huvudstaden.

Enligt polisuppgifter ska totalt 42 stycken basebollträn ha beslagtagits, tillsammans med ett par knivar, flera bengaliska eldar, spray och raketer som bars av de besökande ligisterna i närheten av Atletis arena Vicente Calderón timmarna innan matchstart.

Publicerad 2008-09-29 kl 12:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå