Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Experten inför La Liga-säsongen: "Det finns jättestora förväntningar på Xavi"

La Liga

La Liga-säsongen står för dörren.
C Mores expertkommentator Marcelo Fernandez ser fram emot bland annat kampen mellan Barcelona och Real Madrid.
- Real Madrid går in som favoriter, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Ikväll sparkar La Liga-säsongen i gång med mötet mellan Osasuna och Sevilla. C Mores expertkommentator Marcelo Fernandez delar upp hans förväntningar på den kommande säsongen i tre olika delar:

✓ Kampen om titeln

✓ Kampen om Europaplatserna

✓ Svenskarnas framfart

Titelkampen kommer att stå mellan Barcelona och Real Madrid enligt Marcelo Fernandez:

- Jag räknar med Atlético som trea bakom Real och Barça.

Vilket lag är favoriter till att ta hem titeln innan en minut fotboll har spelats:
-
Real Madrid går in som favoriter med ligatiteln och Champions League i bagaget och de blev dessutom klara med övergångsfönstret ganska snabbt och har sedan dess fått jobba i lugn och ro. I Barcelona måste saker få sätta sig först. De har plockat in fem spelare som måste få acklimatisera sig.

ANNONS

I Barcelona gör Xavi sin första hela säsong som huvudtränare i Barcelona och till den här säsongen har Barça satsat stort med flertalet profilstarka övergångar. Med det kommer också stora förväntningar på Xavi, menar Marcelo Fernandez.

- Xavi har överlägset mycket bättre spelare nu än vad till exempel Ronald Koeman fick att jobba med. Det är kvalitetsskillnad. Det finns jättestora förväntningar på att Xavi ska få utväxling på det här laget.

Vad ser du mest fram emot i kampen om titeln?
-
Kampen mellan Benzema och Lewandowski.

Expertkommentatorn tycker sig också se att lagen bakom Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid har blivit bättre och att det kommer vara flera lag som slåss om den fjärde och sista platsen till Champions League.

- Den delen av ligan kommer vara bättre och jag ser fem lag som kommer slåss om den sista Champions League-platsen och det är: Real Betis, Villarreal, Sevilla, Athetic Club och Real Sociedad.

ANNONS

Marcelo utvecklar:

- Sevilla har mycket att bevisa efter en svag avslutning på förra säsongen. Real Betis kommer in i säsongen med en cuptitel i bagaget och stärkta av det. Athletic Club räknar jag in eftersom Valverde är tillbaka på tränarbänken. Villarreal har i år bara Conference League att tänka på vid sidan om ligaspelet.

I Real Sociedad återfinns svenske Alexander Isak som hade en tuffare säsong målmässigt under fjolårssäsongen och det blev endast sex ligamål under 2021/2022.

- Laget (Real Sociedad) blev bättre i defensiven i fjol. Men ur ett kollektivt perspektiv i anfallsspelet tycker jag att dem behöver ha ett snabbare uppbyggnadsspel och sätta in lite mer bollar bakom backlinjen för att utnyttja Isaks fart i djupled. Det hoppas jag att tränaren, Alguacil utvecklar till den här säsongen.

ANNONS

- På ett individuellt plan har Alexander Isak den här säsongen en hälsosam konkurrens-situation. Sociedad har fått tillbaka Carlos Fernandez, en spelare jag tror de håller högt och det kommer att hjälpa Isak att pusha sig själv framåt.

I Celta Vigo finns Williot Swedberg som gör sin första säsong i La Liga och möjligen kommer även en till svensk till Vigo. Celta uppges nämligen jaga Jesper Karlsson.

- Williot Swedberg gör sin första säsong och det ska bli jäkligt spännande att följa. Om Vigo träffar rätt kan de blanda sig in i sista omgången om Europaplatserna, säger Marcelo Fernandez till Fotbollskanalen.

Kan Jesper Karlsson rent av vara en pusselbit som för Vigo närmare Europaplatserna?
- Definitivt. Det har ryktats om att Vigo har budat tio miljoner euro (motsvarande cirka 110 miljoner kronor) och hans marknadsvärde är på 14 miljoner euro (motsvarande cirka 155 miljoner kronor) så skulle han hamna i Celta Vigo så köps han inte för att vara en komplementspelare. Då ska han starta. Antingen som ytter eller som en av två forwards.

ANNONS

En längre utläggning kring vad för fotboll som Celta Vigo spelar och vad för roll som Williot Swedberg kan tänkas få kan ni läsa HÄR.

Publicerad 2022-08-12 kl 15:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto