Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Experterna om att Lionel Messi uppges återvända till Barcelona: "Givet att det fanns en möjlighet"

La Liga

Uppgifter från Argentina gör gällande att Lionel Messi återvänder till Barcelona till nästa säsong.
Fotbollskanalens krönikörer, Olof Lundh och Alexandra Jonson reagerar nedan på uppgifterna. 

Foto: Bildbyrån

OLOF LUNDH


Hur reagerar du på uppgifterna? Var det här väntat med tanke på den senaste tidens rapportering?
- Det är givet att det fanns en möjlighet efter vad man hört på senare från Barcelona-håll och att Messi inte övertygat i PSG. Lägg till att han inte ville lämna Barcelona när han tvingades i väg.

Vad tänker du om turerna som varit kring Messi och Barcelona, och om cirkeln sluts med att han återvänder?
- Det vore på något sätt vackert om han kom tillbaka till klubben som formade honom för det var ett tråkigt slut när han flyttade från Barcelona. Att han får ta ett avsked på Nou Camp.

Håller han än för att leverera på topp i Barcelona?

ANNONS
- Tveksamt sett till hur han levererat i Paris, men osvuret är bäst kring honom. Han kanske får en nytändning av att komma tillbaka.

 

ALEXANDRA JONSON


Hur reagerar du på uppgifterna? Var det här väntat med tanke på den senaste tidens rapportering?
- Med tanke på att han varit tydlig med att han inte kommer ta något beslut förrän efter VM, så blir man så klart lite förvånad (om uppgifterna stämmer), men i det stora hela känns det inte jätte överraskande att Messi återvänder hem till Camp Nou.

Vad tänker du om turerna som varit kring Messi och Barcelona, och om cirkeln sluts med att han återvänder?
- Jag är ganska säker på att Messi alltid hade planen att spela hela karriären i Barça, förutom möjligtvis en sista säsong i Argentina. Men cirkusen i Barcelona och framförallt eftermälet av Rosell och Bartomeu gjorde det nästan omöjligt för honom. Så alla de turer som blev runt Messi i Barcelona ser jag som något rätt tragiskt, något som inte borde ha behövt ske, men som lite visar vad som blivit av den moderna fotbollsvärlden. Att han sen valde PSG känns inte som ett sportsligt smart val och därmed lämnade Messi Barcelona men samtidigt fick vi aldrig riktigt veta om han hade kunnat vara lika överlägsen i en annan konkurrenskraftig stark liga. Att han återvänder och att cirkeln sluts känns ändå rätt, som att ett fel lite återgärds och han förhoppningsvis kan få det rätta avslutet i Barcelona efter allt han gjort för klubben och vad klubben betytt för honom, speciellt i hans yngre dagar.

ANNONS

Håller han än för att leverera på topp i Barcelona?
- Det tror jag absolut. Han är inte längre på sin peak men det är ändå Lionel Messi vi snackar om, har svårt att se att han inte kan bidra till detta Barcelona. Ett Barcelona som har haft det tufft även om man nu under Xavi börjar hitta rätt igen. Han har definitivt några år kvar på den absoluta toppen och det vore sorgligt om han spenderade de åren i en mindre liga. Nu gäller det bara för oss alla att njuta så mycket det går för en spelare som Lionel Messi kanske vi aldrig kommer se igen.

Publicerad 2022-10-04 kl 18:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto