Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fifa sätter ner foten: ingen Barça-match i USA

La Liga

Tanken var att mötet Girona-Barcelona skulle spelas i Miami.
Men nu sätter Fifa, som har beslutsrätt, ner foten.
- Officiella ligamatcher måste spelas inom området för respektive medlemsorganisation, säger presidenten Gianni Infantino.

Foto: Bildbyrån

I mitten av augusti offentliggjordes att La Liga skrivit ett 15-årsavtal med mediabolaget Relevant, och en del i avtalet var att en ligamatch varje säsong ska spelas i USA eller Kanada. Beslutet möttes av skarp kritik och bland annat gick lagkaptenerna i La Liga ihop i en protest.

Tanken var att Girona-Barcelona i januari skulle vara först ut, och i mitten på september skickade båda klubbarna och La Liga in en formell ansökan till det spanska fotbollsförbundet om att få spela matchen på Hard Rock Stadium i Miami den 26 januari.

Men matchen ser inte ut att bli av. Efter att Fifas exekutivkommitté sammanträtt under fredagen uttalade sig presidenten Gianni Infantino med tydlighet:

Annons

- Exekutivkommittén emfaserar den sportsliga principen att officiella ligamatcher måste spelas inom området för respektive medlemsorganisation, säger Infantino.

- Kommittén har väldigt tydliga åsikter om det.

Fifa har också beslutsrätt på området. I organisationens statuter står det angående "internationella matcher":

"Ingen sådan match eller tävling ska äga rum utan ett tidigare godkännande från Fifa, samt konfederationsförbunden och/eller medlemsförbunden"

Publicerad 2018-10-26 kl 14:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto