Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Förbundskaptenen oroad: "Gillar inte att mina spelare bråkar i El Clásico"

Spanien

Fansen gläds över de fyra klassikerna. Spaniens förbundskapten känner tvärtom.
- Bara vi slipper bråk i landslaget, säger Vicente Del Bosque.

Inför kvällens Champions League-semifinal är stämningen hätsk på alla håll och kanter. Barcelona och Real Madrids tränare, Pep Guardiola och José Mourinho, ömsom pikar, ömsom hånar varandra i pressen och tonläget blir allt hårdare.

I förra veckans final av Copa Del Rey, som Real vann, rök dessutom vissa av spelarna i de ärkerivaliserande klubbarna ihop när det hettade till ute på planen.

- Jag oroar mig över gruffet mellan mina killar i samband med dessa Clásicos. Bara det inte letar sig in tjafs i mitt omklädningsrum, säger Vicente Del Bosque till nyhetsbyrån AP.

Han påpekar att särskilt inom ett landslag, som ju samlas så sällan, gäller det att fokusera på annat än att reda ut gammalt groll från klubblagen.

ANNONS

- Goda relationer i omklädningsrummet är basen för framgång, säger Del Bosque.

Villarreals Carlos Marchena är inne på samma spår och vädjar till Real och Barcelonas spanska truppmedlemmar att hålla huvudena kalla.

- Det gäller att vara intelligent och se till helheten. Kom ihåg att landslaget står ovanför enskilda matcher med klubben, säger Marchena.

Före de senaste årens framgångar med EM- och VM-guld brukade Spanien ofta kritiseras just för den regionala splittringen inom landslaget. Något många anser att man kommit till rätta med på senare tid.

Publicerad 2011-04-27 kl 14:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto