POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SPANIEN
48v

Förre Liverpool-spelaren opererades för hjärntumör

Foto: Bildbyrån.

Den tidigare fotbollsspelaren José Enrique opererades nyligen för en hjärntumör. Lyckligtvis gick ingreppet bra och han jobbar nu på att återhämta sig från behandlingen.
- Allt som hänt får mig att uppskatta livet så mycket mer, säger han till Marca.

För strax över en månad sedan diagnoserades den förre Liverpool-spelare José Enrique med cancer. Det hela började med huvudvärk, sedan gick det snabbt utför.

- Jag skulle på möte med Chris Hughton, Brightons tränare som jag hade i Newcastle, och senare på kvällen började jag få huvudvärk. När vi kom till hotellet trodde jag att det var migrän, men under natten blev det värre. Nästa morgon när jag vaknade började jag se sämre, sen såg jag dubbelt, berättar Enrique för Marca.

Han åkte in till akuten, där han röntgades och fick en dag senare ett besked. Det handlade om ovanlig tumör som låg strax bakom hans ena öga. Han behövde träffa en specialist så snart som möjligt, för att genomgå en behandling.

- Det var en komplicerad operation. Dr. Simal och hans kollegor opererade mig i förra veckan. Jag kom in i operationsrummet klockan nio på morgonen och lämnade inte för än klockan sex på eftermiddagen. Tumören satt fast i pulsådern och det var ett oerhört komplicerat ingrepp.

Efter operationen tappade Enrique synen och det var länge osäkert om han någonsin skulle kunna se igen. Lyckligtvis kom synen tillbaka och 32-åringen arbetar nu med att återhämta sig från ingreppen.

- Allt som hänt får mig att uppskatta livet så mycket mer. Fotbollsspelare lever i en bubbla, det är ett surrealistiskt liv, du tror ibland att du är odödlig. När du spelar fotboll tänker du inte på något annat, säger han till Marca.

- Jag vill tacka min flickvän, mina föräldrar, mina bröder och Dr. Simal och hans kollegor på La Fe-sjukhuset. 

Publicerad 2018-06-23 kl 09:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå