Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Goitom hjälte - efter positionsbytet: "Har varit låst och statisk tidigare"

Tillbaka på sin rätta position.
Då ordnade Henok Goitom Almerias seger.
- Har inte fått ut min potential tidigare, säger han till fotbollskanalen.se.

Både den svenske anfallaren och hans lag har haft en tung inledning på säsongen. För närvarande ligger laget bara en poäng ovanför nedflyttningsstrecket och Goitom har bänkats en hel del under hösten. Men i cupmötet med Real Sociedad var han åter i startelvan – och visade vägen med ett vackert mål.

- Trevligt att vinna, men det viktigaste för mig var att spela på rätt plats igen. Då går det som det går. I ligan kör vi 4-3-3 och jag känner mig inte som en naturlig ”nia”. Visst, jag kan spela där, men då kommer ingen att få ut hundra procent av min potential, säger Goitom.

Målet var Goitoms andra för året, och hans förklaring har att göra just med Almerias 4-4-2-uppställning.

- Det är ingen slump att cupmatcherna varit mina glasklart bästa. Man ser tydligt skillnaden på hur jag spelat jämfört med i serien. För mig är det viktigast att hela tiden röra på mig och få en ”fri roll”. Det är då jag kommer med i matchen och kan söka mig dit där bollen befinner sig, säger Goitom.

Och så har det inte varit när du spelat central anfallare?
- Som ”nia” har jag blivit för låst och statisk. Även om man befinner sig i straffområdet får man inte bollen säsrskilt ofta. Efter matcherna kan man känna sig kall i kroppen eller att man varit dålig, att man inte fått ut det man vet att man kan. Att man kommer efter in i varje situation.

Det funkar bättre när du har en annan forward att jobba med?
- Exakt, då har det varit fritt. Man kan komma ner och möta uppspelen, springa bakom backlinjen eller ut mot kanten. Allt beroende på vad ens anfallspartner gör. I går var det som att vi hade två ”nior” och det var väldigt bra.
- Självklart kan jag anpassa mig till spelsystemet, men jag vet ju också var jag är som bäst. Och det är inte som ensam anfallare.

Hur trivs du i klubben med tanke på att ni för det mesta spelar 4-3-3?
- Trivseln är inget problem. Men man vill ju naturligtvis spela mer. Om man inte har den hungern kan man inte klara sig på den här nivån. Men vi får se, det kanske blir ändringar nu i systemet med tanke på att vi inte vunnit i ligan de senaste fem, sex omgångarna.

Du funderar inte på att flytta för att hitta ett lag där spelsystemet är mer anpassat efter dig?
- Nej, jag är inte den första som säger att jag vill byta klubb när det går tyngre. Jag stannar här och fajtas i stället.

Publicerad 2010-11-11 kl 10:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons