Guidetti i toppform - två mål för Celta Vigo

La Liga

Målskytt mot Barcelona senast. På lördagskvällen startade John Guidetti återigen för Celta Vigo. Resultatet: Två nya fullträffar från svensken.

Efter att först ha missat en straff, som han själv ordnat fram, i cupmötet med Sevilla för ett par veckor sedan tog John Guidetti revansch förra helgen. När Celta Vigo ställdes mot Barcelona i sin senaste ligamatch blev svensken återigen fälld, och på nytt stegade han fram för att ta straffen. Den här gången hade anfallaren större lycka och avslutet satt säkert, vilket dock var en klen tröst eftersom Celta förlorade med hela 6-1.

På lördagskvällen kom en chans till upprättelse för laget. Eibar besökte arenan Balaídos, och Guidetti ingick på nytt i startelvan. Och svensken var på hugget direkt i första halvlek. Samarbetet med anfallskollegan Iago Aspas fungerade fint, och vid ett flertal tillfällen hittade spelarna fram till varandra i bra lägen. Efter 30 minuter kom utdelningen. Aspas drev fram bollen i en kontring, fick uppvaktning av två försvarare och släppte bollen perfekt. Med en liten chipp avslutade John Guidetti till 1-0, förbi Eibars utrusande målvakt.

I början av andra halvlek satte sedan Jonny Castro matchens delikatess med ett mycket snyggt dykande långskott till 2-0, innan John Guidetti fick flera möjligheter att utöka ledningen. Inte minst när han kom fri med keepern Asier Riesgo i 66:e minuten. Men efter en fin nedtagning av Guidetti lyckades han inte riktigt få ordning på placeringen, utan Riesgo styrde skottet till hörna. Men en stund senare satt bollen i nät. Celta rullade upp ett riktigt mönsteranfall och Guidetti fick passningen snett inåt bakåt från högerkanten. Med god tid att förbereda sig för avslutet mötte han upp med en enkel bredsida till 3-0.

Därmed har 23-åringen hittat rätt sex gånger på sina blott fyra ligastarter den här säsongen.

Med tio minuter kvar att spela fick Eibar in en reducering genom Saul Berjon, och i 87:e blev det riktigt dramatiskt. Takashi Inui testade från distans och tryckte in 3-2, varpå några inteisiva slutminuter tog vid. Men närmare än så kom inte Eibar, utan Celta klättrade förbi klubben i tabellen och klev upp som ny sexa tack vare sina tre poäng.

Celta Vigo: Sergio - Hugo Mallo, Cabral, Sergi Gimenez, Jonny - Wass, Chelo Diaz, Tucu Hernandez - Aspas, Guidetti, Bongonda.