Jakobsson hjälte för Real Madrid - avgjorde Madridderbyt

Primera División Femenina

Atlético Madrid mot Real Madrid.
Då klev Sofia Jakobsson fram för sitt Real Madrid och avgjorde derbyt med matchens enda mål.

Under lördagen var det dags för Madridderby i damernas spanska högstaliga. Atlético Madrid mot Real Madrid. Bortalaget skulle få en tuff inledning på matchen när Olga Carmona åkte på ett rött kort efter tolv minuter.

Den första halvleken slutade 0-0, men i den andra halvleken klev svenskan Sofia Jakobsson fram. Jakobsson fick en djupledsboll och avslutade säkert lågt under målvakten, vilket var landslagskamraten Hedvig Lindahl. 1-0. Atlético Madrid skulle även de åka på ett rött kort i matchen, när Deyna Castellanos visades ut.

1-0 sotd sig matchen ut Real Madrid tog tre poäng i Madridderbyt. Kosovare Asllani saknades i Real Madrids lag, samtidigt som Hedvig Lindahl spelade hela matchen för Atlético Madrid.

Segern för Real Madrid gör att de rycker ifrån Atlético något i tabellen. Real har 47 poäng, och Atlético 41. Real Madrid har däremot en bit till Barcelona som leder serien på 54 poäng, och även har fyra (!) matcher mindre spelade.