Jakobsson nätade när Tacón vann för första gången sedan september

Primera División Femenina

CD Tacón hade inte vunnit sedan den 14 september.
Då bröt man den negativa trenden mot Real Sociedad.
Laget vann med 3-1 och ett av målen svarade Sofia Jakobsson för.

I somras värvade CD Tacón, som ska bli Real Madrid nästa säsong, svenskarna Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani. Landslagsspelarnas första tid i klubben har dock inte varit särskilt rolig och inför lördagens möte med Real Sociedad hade man bara knipit en seger i ligan, den mot Sporting Huelva den 14 september. Nu bröt man den sex matcher långa sviten utan seger.

CD Tacón tog ledningen redan i den nionde minuten, men några minuter före halvtid kvitterade Real Sociedad genom Kiana Palacios.

I matchens andra akt återtog Tacón och 2-1 såg ut att bli slutresultatet. Men med fem minuter kvar punkterade Tacón tillställningen och det var Sofia Jakobsson som satte dit 3-1.

CD Tacón ligger nu på trettonde plats i ligan efter nio spelade omgångar.

Publicerad 2019-11-23 kl 16:15