Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Klart: Vilanova lämnar Barcelona

Foto: AP

Tito Vilanova

Barcelona bekräftade på fredagen Tito Vilanova lämnar sin post som huvudtränare. Detta på grund av att cancern förhindrar Vilanova att fortsätta.

Under året som huvudtränare för Barcelona har Tito Vilanova kämpat med cancer. Detta gjorde bland annat att han tvingades lämna över ansvaret till sin assisterande tränare Jordi Roura under en period i vintras.

Nu står det klart att han trots allt måste ge upp sin tränarpost på grund av cancern. Barcelona bekräftade nyheten under extrainsatt presskonferens på fredagskvällen.

Så sent som i slutet av april meddelade Vilanova att han ville fortsätta leda laget trots cancern. Nu kommer han istället att lägga all kraft på att bli frisk. Anledningen till beslutet är att han nyligen fått testresultat som visar på att cancern har återvänt.

Under sin säsong som huvudtränare i klubben ledde Vilanova laget till en ligatitel, semifinal i Champions League och den bästa ligainledningen någonsin i Barcelonas historia.

Klubben meddelade också att den nye tränaren kommer att presenteras under nästa vecka. Enligt spanska medier är den nyblivne assisterande tränaren, Joan Francesc Ferrer, favorit att ta över posten.

Publicerad 2013-07-19 kl 21:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons