Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Konkurrent pekar ut Barcas president som svindlare - ska ha tagit 350 miljoner kronor

Spanien

Barcelonas president Sandro Rosell anklagas för att ha förskingrat uppemot 350 miljoner kronor, men klubben avfärdar påståendena som "grundlösa och påhittade".

Foto: AP

Sandro Rosell

Det är spanjorens främsta konkurrent inom Barcas styrelse, en man vid namn Jordi Cases, som genom tidningen El Mundo riktar beskyllningarna mot Rosell. Enligt Cases ska Rosell ha tillskansat sig en stor del av den påstådda transfersumman när brasilianske Neymar värvades i somras.

Det hela ska ha kunnat passera obemärkt eftersom avtalet med motparten Santos innehåller en klausul som gör alla summor kring övergången konfidentiella. Något som medför att Rosell inte behöver svara på frågor om affären från medierna.

Jordi Cases har tidigare under hösten försökt, och misslyckats med, att driva igenom en misstroendeförklaring mot Sandro Rosell och dennes högra hand Josép Maria Bartomeu.

ANNONS

Nyhetsbyrån EFE skriver på måndagen att Barcelonas klubbledning starkt tillbakavisat alla uppgifter om oegentligheter och brottslig verksamhet, och en källa säger att "Jordi Cases ogrundade falsarier är vårdslösa och har en negativ inverkan på klubbens trovärdighet".

Publicerad 2013-12-09 kl 18:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto