Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

La Liga-presidenten förklarar varför Barcelona kan värva spelare: "Sålt tv-rättigheter"

La Liga

Barcelona fortsätter vara aktiva på övergångsmarknaden.
La Ligas president Javier Tebas förklarar nu hur Barcelonas spenderarsommar är möjlig.
- De har kunnat sälja procent av sina tv-rättigheter, säger han enligt EFE.

Foto: Bildbyrån

Barcelona har varit en av de klubbarna som spenderat mest under sommarfönstret. Nu har La Liga-presidenten Javier Tebas förklarat hur Barcelona kan spendera så mycket trots att det rapporterats om att de har varit i en svår ekonomisk situation.

- De har sålt 10 procent av deras tv-rättigheter för 207 miljoner euro. Skulle de öka den andelen till 25 procent, vilket betyder omkring 350 miljoner extra, tror jag. Det skulle betyda 500 miljoner euro, och jag tror att ​​de har en tredje möjlighet med ytterligare 200 miljoner, säger Javier Tebas enligt den spanska nyhetsbyrån EFE. 

Han fortsätter:

ANNONS

- Det, och om de säljer några spelare, är det som förklarar varför de kan värva spelare. De har kunnat sälja tv-rättigheter, vilket de var tvungna att göra, och sedan måste de dra ner på lönekostnaderna. Det är det som ger dem möjligheten, säger Tebas.

Presidenten fick också frågan om vad han tycker om att Barça påstås ha bett Frenkie de Jong att sänka sin lön om han ska stanna i klubben.

- La Liga kommer att följa vårt gemensamma avtal med AFE, det spanska spelarfacket. Spelarens avtal kan inte brytas, han kan heller inte tvingas till något. Detta är vad man har kommit överens om i det gemensamma avtalet. Barcelona kan reglerna, säger Javier Tebas.

Publicerad 2022-07-27 kl 23:18
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto