Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Lamine Yamal riskerar att bryta mot tysk lag mot Albanien

EM 2024 (herr)

Spanien ställs mot Albanien. 
Då riskerar Lamine Yamal att bryta mot tysk lag. 
Minderåriga personer får nämligen inte utöva idrottsaktiviteter efter klockan 23:00.

3:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

I spelaren ser du höjdpunkter från Spanien-Italien.

Spanien är ett av lagen som har imponerat allra mest under de två inledande gruppspelsmatcherna. Efter segrar mot Kroatien och Italien är Luis de la Fuentes redan klar gruppsegrare inför måndagens avslutande gruppspelsmatch mot Albanien.

En av spelarna som har utmärkt sig är Barcelonas underbarn Lamine Yamal. 16-åringen har startat mot både Kroatien och Italien, men inför mötet med Albanien uppmärksammas ett potentiellt problem som kan dyka upp när man redan som 16-åring har slagit sig in på den stora fotbollscenen. 

Det är Bild som rapporterar om att det finns en tysk lag som säger att minderåriga (personer under 18 år) inte tillåts arbeta efter klockan 20:00. Samma tid för idrottsutövande är 23:00 och då inkluderas även den tid som det tar att duscha och genomföra de medieförpliktelser som finns.

Annons

Detta kan visa sig bli ett problem när Spanien nu möter Albanien. Matchen sparkar nämligen igång klockan 21:00 och beräknas vara slut strax innan 23:00. Detta kan även bli ett problem under det stundande slutspelet, där matcher även kan gå till förlängning och straffsparksläggning.

Vad finns det då för straff om lagen skulle brytas? Bild rapporterar att en skyldig part i teorin kan sanktioneras genom ett bötesbelopp som motsvarar cirka 330 000 kronor.

Det nämns dock att ett straff vid en eventuell lagöverträdelse högst troligt inte kommer att beivras. Detta eftersom lagen först och främst finns till för att främja unga personers välmående. Tyska ZDF har även pratat med en expert som säger att lagen inte har tillämpats i liknande fall tidigare.

Även Spaniens match mot Italien startade klockan 21:00. Den gången byttes dock Lamine Yamal ut i mitten av den andra halvleken.

Annons
Publicerad 2024-06-24 kl 13:08
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto