Messi slog rekordet - men Betis nära poäng

Spanien

Barcelona besökte Real Betis och Lionel Messi slog till slut Gerd Müllers målrekord. Hemmalaget var dock inte ofarliga och var riktigt nära en poäng.

Det var Barcelona som tog ledningen, och ja det var Lionel Messi som gjorde det. Målet var ett typiskt Messi-mål där han helt enkelt ryckte förbi försvararna och placerade in bollen i det bortre hörnet.

Tio minuter senare utökade Barcelona, och Messi, sin målskörd. Iniesta klackade bollen till Messi som, från nästan exakt samma position som vid 1-0 målet, placerade in bollen vid den bortre stolpen.

Betis reducerade dock fem minuter innan halvtidsvilan. Talangen Vadillo spelade fram Villamarin. Dennes avslut kanske inte var det mest välplacerade, eller det hårdaste, men det överlistade Valdes i Barcelonas mål.

I den andra halvleken pressade hemmalaget hårt för ett kvitteringsmål. Fem träffar i stolpe och ribba hjälpte dock inte och matchen slutade 2-1 till Barcelona.

Laguppställningar:

Real Betis: Adrian - Chica, Amaya, Dorado, Nacho - Benat, Canas, Salva - JuanCarlos, RubenCastro, Campbell

Barcelona: Valdes - Adriano, Pique, Puyol, Alba - Xavi, Busquets, Cesc - Pedro, Messi, Iniesta

Publicerad 2012-12-09 kl 22:54