Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Messis pappa förhörd i knarkhärva - misstänks ha del i pengatvätt

Spanien

Lionel Messis pappa misstänks vara inblandad i en pengatvättshärva med förgreningar till colombiansk knarkhandel. De häpnadsväckande uppgifterna publiceras i tidningarna Marca och El Mundo Deportivo på måndagsmorgonen.

Foto: AP

Leo Messi

Det är viktigt att påpeka att Jorge Messi inte på något vis ska vara kopplad direkt till själva narkotikaverksamheten. Däremot misstänker polisen i Spanien att brottslingar utnyttjat välgörenhetsmatcher som han arrangerat, och där sonen Lionel deltagit ihop med ett flertal Barcelonaspelare, till att tvätta pengar. Det hela ska ha gått till så att det kriminella nätverket köpt på sig stora mängder biljetter som Jorge Messi distribuerat, för att på så vis få in "smutsiga" pengar i det ekonomiska systemet.

Messi den äldre ska ha fått en del av förtjänsten, men själv tillbakavisar han påståendena helt. Istället anser sig Jorge Messi vara utsatt för en smutskastningskampanj, och flera spanska medier skriver att han överväger rättsliga åtgärder mot El Mundo som var först med att skriva om nyheten. Ett skriftligt uttalande väntas senare under måndagen.

ANNONS

De aktuella fotbollsmatcherna i härvan var del av en välgörenhetsmatchturné som gick under namnet "Messi and friends", där José Manuel Pinto, Javier Mascherano, Dani Alves och Leo Messi spelade. Samtliga ska ha kontakts av polisen för att höras upplysningsvis, och enligt El Mundo förnekar de all kännedom om kriminell aktivitet. Ingen av spelarna har uttalat sig offentligt om händelsen.

Publicerad 2013-12-16 kl 10:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto