POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
UEFA NATIONS LEAGUE
2v

Moreno: ”Om Luis Enrique vill återvända kliver jag åt sidan”

Foto: Bildbyrån

Luis Enriques dotter avled i förra veckan i sviterna av cancer.
Då säger hans efterträdare på förbundskaptensposten att han flyttar på sig om Enrique vill återvända.
- Om han vill återvända skulle jag vara överlycklig att kliva åt sidan, säger förbundskaptenen Roberto Moreno.

Luis Enrique lämnade tidigare i år sin roll som Spaniens förbundskapten på grund av personliga skäl. I förra veckan kom beskedet att hans 9-åriga dotter Xana avlidit i cancer.

”Vår dotter Xana gick bort tidigare den här eftermiddagen vid en ålder av nio efter att ha genomlidit fem intensiva månaders kamp mot osteosarkom. Vi tackar för alla omtänksamma gester vi fått under de här tre månaderna”, skrev han i ett uttalande på Twitter.

När Enrique valde att lämna uppdraget i somras tog istället Roberto Moreno över jobbet. Moreno var en del av Enriques stab och hade tagit över ansvaret tillfälligt när den ordinarie förbundskaptenen missade flertalet samlingar på grund av personliga skäl.

Nu säger Enriques efterträdare att han gärna hade flyttat sig åt sidan för Enriques skull.

- Jag ser Luis som en vän och före allt annat kommer vänskap. Om han en dag vill återvända skulle jag vara överlyckligt att kliva åt sidan och arbete med honom, säger Moreno enligt Sport.

- Det har varit en svår vecka. Vi kommer att försöka bidra med lite glädje mitt i en väldigt svår tid. Det är det enda vi kan göra.

Spanien toppar kvalgrupp F i EM-kvalet, som också innehåller Sverige, med 12 poäng efter fyra matcher. Laget spelar i morgon mot Rumänien innan de möter Färöarna på söndag.

Publicerad 2019-09-04 kl 09:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå