Real Madrid mästare - efter dramatisk matchavslutning

La Liga

Real Madrid står som segrare av spanska supercupen.
Giganterna besegrade Athletic Bilbao i finalen med 2-0.
Detta efter en dramatisk avslutning med utvisning och missad straff.

Real Madrid tog sig förbi Barcelona i sin semifinal, efter avgörande i förlängning. Athletic Bilbao slog ut Atletico Madrid och tog sig därmed till final. En final som avgjordes under söndagskvällen.

Redan från start var det Real som dominerade matchen. Målet dröjde men Athletic Bilbao tilläts inte kontrollera boll under några längre perioder. Och så efter knappt 40 minuter spelade satte Luka Modric in 1-0 med ett läckert långskott från straffområdeslinjen.

Det blev enda målet innan paus. Men strax efter halvtid fick Yeray Alvarez bollen på en utsträck armbåge i straffområdet. Karim Benzema kunde då utöka Reals ledning från straffpunkten, när han la upp bollen högt åt vänster. Målvakten Unai Simon blev rejält irriterad efter det insläppta målet. Han syntes kasta sin vattenflaska för att sedan sparka flertalet gånger i stolpen.

Med en bekväm tvåmålsledning för huvudstadslaget fick Bilbao hålla mer boll och kom även till flera avslut. Talangen Nicolas Serrano byttes in i matchens slutskede och satte Thibaut Courtois i arbete flera gånger.

Men riktigt nära blev det inte förrän klockan närmade sig 90 minuter. Då dömdes matchens andra straff, men denna gång till Athletic Bilbao. Det var Eder Militao som orsakade den – och han bestraffades även med ett rött kort. Raul Garcias nick mot mål stoppades nämligen av Militaos utsträckta arm.

Det var sedan Garcia som också förvaltade straffen – men Courtois stod för en imponerande benparad. Han kastade sig åt höger men när bollen gick mitt i mål fick han upp foten och sparkade iväg bollen.

Slutresultatet blev därmed 2-0 till Real Madrid och de står som mästare i spanska supercupen. Det är Carlo Ancelottis första titel sedan hans återkomst till den spanska storklubben.

Publicerad 2022-01-16 kl 21:30