Real Madrid överkört av Barcelona i El Clásico - föll med klara 4-0

Tidernas första El Clásico.
Då föll Real Madrid stort.
Resultatet? 4-0 till Barcelona på bortaplan.

Den första juli 2020 blev CD Tacón Real Madrid, vilket betydde att Real Madrid för första gången i sin 118-åriga historia hade ett professionellt damlag.

Under söndagen väntade därmed tidernas första El Clásico – och premiären – mellan Real Madrid och Barcelona. I hemmalaget fanns Kosovare Asllani med från start, medan Sofia Jakobsson fick inleda på bänken.

Barcelona var det lag som tog ledningen när Patricia Guijarro gjorde 1-0 efter 19 minuters spel. Real Madrid hade därefter en boll inne i mål genom Asllani – men målet dömdes bort, vilket gjorde att ställningen i paus var 1-0 till gästerna från Katalonien.

Barcelona utökade sedan ledningen till 2-0 tio minuter efter pausen, innan nederländska stjärnan Lieke Martens gjorde 3-0 efter 66 minuters spel. Innan matchen var slut skulle Alexia Putellas även göra 4-0 för Barcelona, vilket också blev slutresultatet.

Sofia Jakobsson blev inbytt med 20 minuter kvar att spela, medan Asllani blev utbytt med sju minuter av matchen.

Härnäst ställs Real Madrid mot Valencia på bortaplan.

Publicerad 2020-10-04 kl 15:26