Real-ordförande: Vann titeln på hjältemässigt manér

Spanien

Real Madrid hade möjlighet att säkra den spanska ligatiteln borta mot bottenlaget Osasuna och tog den, men det satt långt inne. Gonzalo Higuains 2-1 kom först i 89:e minuten.

Det var en stökig match och korten flög ur domarens ficka - Madridbacken Fabio Cannavaro blev exempelvis utvisad efter sitt andra gula i inledningen på andra halvlek. Och det dröjde innan någon av målvakterna fick plocka bollen ur nät.

Osannolik vändning

Osasuna, som spelar för att undvika nedflyttning, såg ut att ta de tre poängen efter att Patxi Punal satt en straff i 83:e minuten. Men Reals kvittering kom snabbt. Arjen Robben skickade in 1-1 på Gonzalo Higuains frispark i 87:e och inhopparen Higuain gjorde sedan själv segermålet med bara minuten kvar att spela.

Med tre omgångar kvar är avståndet ned till ligatvåan Villarreal tio poäng och huvudstadslagets 31:a titel är säkrad.

- Vi är värdiga mästare och vi förtjänar den här ligasegern, sade Real-tränaren Bernd Schuster.

Klubbordföranden Ramon Calderon lovprisade också spelarna:

- Det här laget har visat att det har mod, beslutsamhet, allt.

- Det här laget kan aldrig avskrivas och det vann titeln på hjältemässigt manér. Att vinna titeln två år i rad är en stor prestation.

Storseger för Barca

Bakom Real Madrid gör lagen upp om pallplatserna. Villarreal vann över Getafe med 2-0 och Barcelona behåller greppet om tredjeplatsen. Mellan lagen skiljer fyra poäng.

Barca har gått mållöst av fotbollsplanen i två ligamatcher och bägge Champions league-semifinalerna mot Manchester United. Men på söndagen visade katalanerna att man inte tappat skyttet med sex mål mot Valencia.

Lionel Messi inledde på straff, följt av Xavi och Thierry Henry. 3-0 kom innan 15 minuter var spelade. I andra halvlek gjorde fransmannen sitt andra mål och Bojan Krkic fastställde 6-0-resultatet med sina två med ungefär kvarten kvar.

Publicerad 2008-05-05 kl 01:47