Real segrade - trots dubbla straffmissar från Benzema

Karim Benzema brände dubbla straffar.
Men Real Madrid lyckades ändå säkra segern.
Matchen mot Osasuna slutade 2-1.

Real Madrid gästade Osasuna på onsdagskvällen - och fick anstränga sig för att få med sig alla tre poäng hem.

Bortalaget tog ledningen redan efter tolv minuter, genom David Alaba. Han slog in sin egen målvaktsretur, efter ett inlägg från Karim Benzema. Men en minut senare var det kvitterat. Ante Budimir stötte in bollen från nära håll till 1-1 för Osasunas räkning.

Innan paus hann Real dock återta sin ledning. Sergio Herrera i Osasunas kasse bjöd på en läcker räddning, men kunde inte hålla bollen vilket gav Marco Asensio möjligheten att slå in returen.

2-1 var därefter ställningen när lagen gick till pausvila. Tidigt i andra halvlek fick Real sedan den första möjligheten att utöka, då domaren dömde straff efter att Ezequiel Avila fått bollen på armen. Benzema fick förvalta chansen – men Herrera räddade.

Situationen skulle sedan återupprepa sig bara minuter senare. Ny straff till Real och Benzema slog till från elva meter. Han valde att precis som vid första försöket gå på det vänstra hörnet och Osasuna-målvakten var säker igen.

Därmed levde spänningen då Real Madrid fortsatt bara hade en uddamålsledning. Först på stopptid lyckades Lucas Vasquez punktera matchen, efter skickligt förarbete av inbytte Vinicius Junior.

3-1 blev slutresultatet i matchen och Real tar sig allt närmre La Liga-titeln. Med fem matcher kvar på säsongen krävs fyra poäng för att laget ska vinna ligan, oavsett de andra lagens resultat.

Publicerad 2022-04-20 kl 23:29