La Liga

Sevilla chockade Real Madrid med ett tidigt mål.
Men Rodrygo räddade en poäng med en välplacerad frispark.
Matchen slutade 2-1.

Det var oklart om matchen mellan Sevilla och Real Madrid skulle bli av. Sevilla hade drabbats av ett kraftigt skyfall. Men man hann få i ordning planen innan avspark och matchen spelades som planerat.

Sevilla fick en perfekt start. Knappt tre minuter hade passerat när Rafa Mir tryckte dit 1-0 på en retur. Det blev spanjorens sjätte mål för säsongen.

- Ett väldigt behärskat avslut med vänster bredsida, säger C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

Innan matchen gick till halvtidsvila skulle Real Madrid kvittera. Men det dröjde en halvtimme. Rodrygo tryckte dit 1-1 på en frispark där Sevillas målvakt, Yassine Bono, var felplacerad.

Men Rodrygo nöjde sig inte där. I den andra halvleken slog han till igen. Den här gången efter en snabb omställning. Toni Kroos spelade fram till brassen som tog sig förbi Sevilla-försvaret.

- Han gör 2-1 på ett väldigt elegant sätt, säger Christopher Kviborg i sändningen.

Rodrygo räddade således tre poäng för sitt Real Madrid.

Med knappt tio minuter kvar av matchen drog Marcos Acuña på sig ett rött kort efter en otajmad, hård glidtackling på Dani Ceballos.

I den sista omgången möter Sevilla tabellfyran Real Sociedad. Real Madrid ställs mot Athletic Bilbao.

Sevilla: Bono - Montiel, Rekik, Gudelj, Acuna - Bueno, Rakitic - Lamela, Gil, Gomez - Mir

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Militao, Alaba, Mendy - Tchouameni, Kroos - Valverde, Modric, Ceballos - Rodrygo