Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Rosell avgår efter Neymarhärvan

Foto: AP

Sandro Rosell

Sandro Rosell avgår som president för Barcelona. Det avslöjade han på en presskonferens i Barcelona.
- Min tid har kommit till ett slut, sa Rosell på presskonferensen.

Upprinnelsen till Rossels avgång är värvning av Neymars som har kantats av en rad frågetecken.  Den spanska högsta domstolen har beslutat att ta ärendet om Neymars värvning vidare och öppna en rättsprocess mot Rosell över förskingringsbrott i samband med den katalanska klubbens värvning av Neymar från Santos.

Trots sin avgång så hävdar Rosell fortfarande att allting har gått rätt till.
- Allting med Neymar-övergången har gått rätt till. Det har varit orättvis kritik som har påverkat klubben negativt, sa Rosell.

Inför presskonferensen rapporterades det om att klubben inte kräver att en president, som genomgår rättsliga prövningar, måste avgå från sin position, då det utåt skulle kunna ses som att han är skyldig. Men om Rosell skulle dömas, beroende på anklagelserna, kan han bli av med sitt medlemskort och inte ens tillåtas sätta sin fot på Camp Nou, skriver La Vanguardia.
- Min familj och jag har hotats under en period nu. Det fick mig att tänka om det verkligen är värt att fortsätta, fortstatte Rosell.

Nu tar vice ordföranden Josep Maria Bartomeu över som ordförande i Barcelona. Han kommer hålla en presskonferens under fredaghen.

Publicerad 2014-01-23 kl 20:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons