Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sex år senare - Sevilla straffas efter läktarincident

La Liga

2017 utspelade sig kaotiska scener på Ramon Sanchez Pizjuán.
Nu kommer straffet.
Klubben tvingas stänga ner två läktarsektioner i matchen mot Celta Vigo.

Foto: Bildbyrån

Sevilla tvingas stänga ner läktarsektioner i matchen mot Celta Vigo.

Historien om Sergio Ramos och hans moderklubb Sevilla är komplicerad. Världsmästarförsvararen lämnade Sevilla för Real Madrid 2005 och relationen med moderklubben har varit infekterad. I en Copa del Rey-match 2017 kulminerade spänningen mellan parterna.

Sergio Ramos prickade dit en straffspark i matchens absoluta slutskede och firade genom att springa fram till hemmasupportrarna på Ramon Sanchez Pizjuán. Ramos firande väckte starka reaktioner och mittbacken fick ta emot en hel del glåpord där det bland annat skanderades ”dö, Ramos, dö”.

Till en början ville Sevilla få fram ett straff för Ramos agerande, men utan gehör från disciplinnämnden. Nu kommer istället besked om att Sevilla är de som straffas, sex år efter incidenten inträffade.

Annons

Straffet blir att klubben tvingas stänga ner sektionerna N11 och N12, bakom den ena kortsidan, i sin kommande hemmamatch mot Celta Vigo. Detta trots att Sevilla gjorde allt i sin makt för att undvika ett straff och bland annat överklagade straffet till högsta instans.

Publicerad 2023-03-31 kl 12:29
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto