Svenskduon målskyttar i svängigt derbyt - Tacon vann efter sen vändning

Primera División Femenina

CD Tacon spelar under söndagen Madridderbyt mot Madrid CFF.
Som så många gånger förut slog både Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani till med mål.

CD Tacon kom från en förlust i matchen mot Lagrono i förra helgen när laget förberedde sig för ett Madridderby mot Madrid CFF under söndagen. Som så många gånger förut var det svenskorna Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson som hade huvudrollen för Tacon.

I den första halvleken slog svenskorna till varsin gång efter att Madrid tagit ledningen via Valeria Cantuario da Silva efter en kvart. Jakobsson replikerade bara minuter senare och ett par minuter innan halvleken var över hade även Asllani hittat in på målprotokollet.

I den andra halvleken vände dock Madrid på steken och gjorde först 2-2 genom Geyse Ferreira och sedan även 3-2 genom Rita Chikwelu i den 65:e matchminuten. Tacon hade ändå styrka kvar och i den 75:e minuten kvitterade den förre Växjö DFF-spelaren Osinachi Ohale till 3-3 för Tacon.

Tacon skulle också fullborda vändningen till 4-3. Med klockan på 85 minuter slog Esther Martín-Pozuelo till och gav Tacon alla tre poängen i deryt. Segern tar Tacon upp på 22 poäng efter 18 omgångar, vilket ger en niondeplats i tabellen.