Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

The Athletic: Barcelona kan inleda rättslig process mot de Jong - vill annullera kontraktet

La Liga

Frenkie de Jong har inte velat sänka sin lön eller ge upp pengar Barcelona är skyldig honom.
Nu hävdar klubben att hans nuvarande kontrakt baseras på kriminella handlingar och vill således annullera det - vilket man kan inleda en rättslig process för att lyckas med.
Det uppger sajten The Athletic.

Foto: Bildbyrån.

FC Barcelona har det tufft med finanserna. Trots det har klubben värvat för över 1,5 miljarder kronor i sommar i form av Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessié (bosman) och Andreas Christensen (bosman). Samtidigt ryktas Chelseas vänsterback Marcos Alonso vara ytterst nära en flytt till den katalanska storklubben.

För att finansiera värvningarna har klubben sålt delar av ett dotterbolag som äger klubbens licenseringsrättigheter samt delar av sina tv-rättigheter. Men det har inte varit tillräckligt utan La Liga-ledningen ska ha satt fortsatt press på klubben att visa en förbättrad bokföring i enlighet med ligans ekonomiska regler, och därmed är klubben under stor press att förbättra sin ekonomi för att kunna registrera sina nyförvärv.

ANNONS

En lösning som rapporterats om hela sommaren är att sälja stjärnmittfältaren Frenkie de Jong som är en av klubbens högst betalda spelare. Men de Jong vill enligt klubbpresidenten Joan Laporta stanna, samtidigt som klubben helst vill ha honom kvar. Men under måndagen kommer en rapport från ansedda The Athletic som indikerar annorlunda.

The Athletic rapporterar att Barcelona har sagt att de vill annullera hans nuvarande kontrakt, ett kontrakt han haft sedan en kontraktsförnyelse i oktober 2020, och återgå till det kontraktet den nederländske mittfältaren skrev på när han skrev på för Barcelona i juli 2019. Anledningen? Barcelona hävdar att kontraktsförnyelsen involverat kriminella handlingar och att det föreligger grunder för en rättslig tvist. Under detta tillfälle leddes klubben av en annan styrelse med tidigare klubbpresidenten Josep Maria Bartomeu i spetsen.

ANNONS

Enligt sajtens spanska källor skrev Barcelona till de Jong den 15 juli i år att klubben hittat bevis på kriminella handlingar från parterna som skrev på kontraktsförlängningen i oktober 2020, och att klubben på grund av detta vill återgå till det första kontraktet spelaren hade i klubben. Kontraktsförnyelsen ska röra sig om en tvåårsförlängning till och med 2026 som skulle reducera hans lön under säsongerna 2020-21 och 2021-22, för att sedan generera de Jong 18 miljoner euro under de resterande fyra säsongerna av kontraktet.

Meddelandet som klubben skrev till de Jong ska hävda att klubben känner att man är i en position att inleda en rättslig process för att utreda vad som har hänt samt vem som är ansvarig för de påstådda kriminella handlingarna.

Vidare uppger källor runt den katalanska klubben för The Athletic att den nuvarande styrelsen har identifierat den tidigare styrelsen som gärningsmän för de kriminella handlingarna, men varnat de Jong och hans representanter att de kan komma att dras in som medbrottslingar. Samtidigt menar den tidigare styrelsen att allt har gått rätt till och alla handlingar har varit inom lagens ramar.

ANNONS

Till detta hör att klubben tidigare har försökt övertyga de Jong om att reducera sin lön för att avlasta klubbens ekonomi, alternativt avstå de löner som klubben är skyldig honom. Detta har de Jong inte velat kompromissa kring, dock, då han som tidigare nämnt tillsammans med Gerard Pique, Marc-André ter Stegen och Clement Lenglet redan reducerat sina löner i fjol för att Barcelona skulle kunna registrera sina nyförvärv då efter att pandemin slagit hårt mot klubbens finanser.

Ordförandet för nederländska spelarunionen, Evgeniy Levtjenko, har tidigare uttryckt en oro om att de Jong kan vara ett offer för utpressning. Något Barcelonas klubbpresident Joan Laporta dementerat. Vidare skriver The Athletic att den globala spelarunionen FIFPro nu övervakar de Jongs situation på nära håll.

Frenkie de Jong har tidigare i sommar ryktats vara aktuell för en flytt till Premier League-klubbarna Manchester United och Chelsea.

ANNONS
Publicerad 2022-08-08 kl 17:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto