Tidigare BP-talangen gjorde La Liga-debut i segern

La Liga

Levante besegrade Rayo Vallecano med 4-2.
Då fick Omar Faraj göra debut i La Liga.
Svensken blev inbytt i 87:e minuten.

Det blev en målrik första halvlek när Ray Vallecano tog emot Levante. Det var hemmalaget som tog ledningen efter knappt 20 minuter, men innan lagen gick till halvtidsvila hade Levante vänt – och dessutom utökat sin ledning till 3-1.

Andra halvlek blev en lugnare tillställning med ett mål åt vardera håll. Men ur svensk synvinkel blev det intressant även i slutet. I den 87:e minuten blev Omar Faraj inbytt. Det var svenskens första minuter i La Liga.

Faraj anslöt till Levante i somras från BP och har spelat för reservlaget. När Fotbollskanalen pratade med honom i slutet av förra året sa han följande om att få spela för A-laget:

- Jag känner att jag är redo för det, men det handlar om att ledarstaben ska tro på det. Jag ska fortsätta prestera och sedan hoppas jag på att få chansen.

Levante är sedan tidigare klart för nedflyttning, vilket innebär att matchen dessutom var sista chansen för den här gången för Faraj att debutera.

Publicerad 2022-05-20 kl 23:15