Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tung kritik mot Barça - för hanteringen av Braithwaite: "Det är skamligt"

La Liga

Barcelona försöker tvinga bort Martin Braithwaite.
Ett beteende som får danska spelarföreningen att ryta ifrån.
- Det hamnar förmodligen någonstans mellan hot och trakasserier, säger direktör Michael Sahl Hansen enligt Sport.

Foto: Bildbyrån

Martin Braithwaite och Joan Laporta.

Martin Braithwaite är en av flera spelare som Barcelona vill göra sig av med innan transferfönstret stänger 1 september. Den danske forwarden är dock fortsatt kvar i klubben, men enligt spanska medier försöker Barças ledning bryta kontraktet i förtid.

31-åringen har dock ingen intention att lämna, vilket ska ha fått Barcelona att ilskna till. Braithwaite ska nämligen ha avfärdat alla förslag som hittills presenterats för honom.

Michael Sahl Hansen, direktör för den danska spelarföreningen, menar att Barcelonas hantering av situationen är ovärdig klubben.

- Behandlingen som Braithwaite upplever är helt orimligt. Det är något som förmodligen hamnar någonstans mellan hot och trakasserier, säger Sahl Hansen enligt Sport.

ANNONS

- Det är skamligt hur Barcelona försöker få bort honom från sitt kontrakt, från sitt jobb. En spelare som kom till deras undsättning när klubben var pressad. Var är anständigheten?

Michael Sahl Hansen menar vidare att Barcelona bör respektera det gällande kontraktet.

- Ett kontrakt är ett kontrakt. Det är vad Barcelona och Martin åtog sig för två år sedan. Martin måste fortsätta uppfylla sin del av avtalet, och det måste Barcelona också göra. Och dessutom skulle det varit anständigt om en av världens största klubbar behandlar sina spelare med större respekt.

Totalt har Martin Braithwaite noterats för tio mål på 58 matcher i Barça-tröjan sedan han värvades från Leganés våren 2020. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig till 2024.

Publicerad 2022-08-18 kl 17:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto