TV: Barcelona befäste serieledningen - Dembéle utbytt skadad

-Det ser inte alls bra ut, säger kommentator Marcelo Fernández i C Mores sändning.

3:49

Avbryt
Försök igen

På lördagen tog Girona emot FC Barcelona i omgång 19 av La Liga. Inför drabbningen låg Barcelona på första plats i tabellen medan Girona återfanns på plats elva.

Drygt 23 minuter av första halvlek hade passerat när Barcelonas Ousmane Dembélé plötsligt stannade upp mitt i ett anfall och tog sig för låret. Minuten senare ville anfallaren byta, han ersattes av 20-årige Pedri.

- Det ser inte alls bra ut, säger kommentator Marcelo Fernández i C Mores sändning.

På lördagskvällen kunde Barcelona bekräfta på sin Twitter att det rör sig om en skada i vänster lår. Klubben meddelade samtidigt att hans rehabilitering avgör när han kan vara tillbaka i spel igen.

Det lyfte aldrig för serieledaren och första halvlek förblev mållös. Barça-tränaren Xavi Hernández såg allt annat än nöjd ut när lagen lämnade planen för halvtidsvila.

60 minuter hade passerat när inbytte Pedri var sist på bollen och gav Barcelona ledningen. Girona tappade bollen på egen planhalva och gästerna högg direkt, 1-0.

- Det är som så många gånger förr Jordi Albas passningsspel som öppnar upp, säger Christopher Kviborg i sändningen.

Girona höll undan flera farliga försök från Barcelona. Med knappt tio minuter kvar av matchen kom man dessutom till flera heta målchanser. Inbytte Ivan Martin fick bollen från Aleix Garcia på högerkanten, men skottet gick en bra bit utanför målet.

- Bättre läge än sådär får de nog inte Girona, säger Christopher Kviborg i sändningen.

Men Girona fortsatte pressa Barcelona. Frenkie De Jong gick hårt åt Martinez Arnau men någon frispark dömdes aldrig. Det gjorde Gironas tränare Michel rasanade vilket gav honom ett rött kort.

1-0-ledningen stod sig matchen ut och Barcelona kunde säkra tre nya poäng. I skrivande stund är det katalanska laget sex poäng före Real Madrid med en match mer spelad.

Girona: Gazzaniga - Arnau, Juanpe, Espinosa, Gutierrez  - Romeu - Couto, Herrera, Garcia, Riquelme - Castellanos

Barceleona: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Garcia, Alonso - Gavi, Busquets, De Jong - Raphinha, Fati - Dembélé

Publicerad 2023-01-28 kl 18:30