TV: Benzema och Vinicius bakom målkalas - Real Madrid rycker i toppen

La Liga

Karim Benzema har nu gjort över 300 mål i Real Madrid-tröjan.
Tillsammans med Vinicius Jr blev fransmannen tvåmålsskytt i 4-1-segern mot Valencia.

Real Madrid var ute efter att dryga ut serieledningen i toppen av La Liga-tabellen hemma mot Valencia under lördagskvällen. Då klev stjärnduon Karim Benzema och Vinicius Jr fram som så många gånger förr den här säsongen.

I slutet av första halvlek gick Casemiro omkull i offensivt straffområde, varpå hemmalaget fick straff. Benzema klev fram och dunkade upp 1-0 med sitt 300:e mål för Real Madrid. Fransmannen är den fjärde spelaren som lyckas med den bedriften efter Cristiano Ronaldo (451 mål), Raul (323) och Alfredo di Stefano (308).

Kort efter paus var det Vinicius tur att kliva in i handlingarna. Brassen gjorde två mål inom loppet av nio minuter och skickade Real Madrid till en 3-0-ledning med timmen spelad.

Goncalo Guedes reducerade till 3-1 när han nickade in sin egen straffretur, men närmare än så kom inte Valencia. I stället kunde Benzema fastställa slutresultatet till 4-1 i slutminuterna.

Real Madrid leder nu La Liga åtta poäng före Sevilla, som dock har två matcher färre spelade. Valencia ligger nia.