TV: Blytungt poängtapp för Barcelona efter sen drömträff

La Liga

Barcelona gick mot tre viktiga poäng borta mot Granada.
Då kvitterade Antonio Puertas till 1-1 med en riktig drömträff efter 89 minuter.
- Det är en sabla träff han får till där, säger C More-kommentatorn Leonard Jägerskiöld Velander.

Se Granadas kvittering följt av höjdpunkterna i spelaren ovan.

0:37
Granada kvitterar sent mot Barcelona
3:54
Höjdpunkter: Oavgjort i mötet mellan Granada och Barcelona

När Barcelona gästade Granada under lördagskvällen gjorde Dani Alves sin första La Liga-match för Barça sedan maj 2016. Den 38-årige högerbacken fanns med i Xavis startelva när Barcelona jagade en viktig trepoängare i kampen om Champions League-platserna.

Luuk de Jong hade en boll i nät för katalanerna redan efter åtta minuters spel, men målet dömdes bort på grund av en offside på Gavi i förarbetet. De Jong fick dock jubla på nytt efter 57 minuter - och den här gången blev målet godkänt. Dani Alves prickade nederländarens panna med ett precist inlägg och så var det 0-1.

Elva minuter före slutet drabbades Barcelona av ett bakslag när Gavi kom för sent in i en glidtackling på Alex Collado och fick sitt andra gula kort. Barça såg länge ut att hålla undan till seger - men så blev det inte.

I den 89:e minuten lyckades Granada nämligen kvittera till 1-1 genom Antonio Puertas. En vänsterhörna nådde Puertas i bortre delen av straffområdet, där han tryckte upp bollen i mål via ribbans underkant efter en riktig drömträff.

- Det är en sabla träff han får till där, Antonio Puertas. Han vräker upp den i bortre krysset. Marc-André ter Stegen är givetvis chanslös. Vilket avslut av Puertas!, säger C More-kommentatorn Leonard Jägerskiöld Velander.

Matchen slutade 1-1 och Barcelona är därmed kvar som sexa i La Liga-tabellen. Granada ligger i sin tur på tolfte plats.