TV: Dani Alves bad om ursäkt för målet - Barca hade lekstuga

Spanien

BARCELONA-SEVILLA 5-0
4' Messi, 24' Villa, 53' Alves, 63' Messi, 90' Villa

Leo Messi öppnade toppmötet tidigt och utnyttjade obeslutsamhet och virrighet i gästernas försvar när han satte 1-0 på Sevilla efter bara fyra minuter.

20 minuter senare lämnade Messi över bollen till David Villa efter ett bra förarbete. Anfallaren fintade bort sin försvarare och tog sig in i straffområdet från höger innan han placerade ett snyggt avslut riktat mot bortre krysset.

Om någon trodde att Sevilla skulle kunna repa sig i andra halvlek såg Abdoulay Konko till att minska chanserna rejält när han drog på sig ett rött kort i en av halvlekens sista sekvenser.

Barcelona fortsatte offensiven i den andra halvleken och Dani Alves satte efter åtta minuter bollen i Sevillamålet - men som gammal spelare i klubben visade han respekt och avstod firandet. Målgesten blev bara en urskuldande gest med händerna.

Men viljan att göra mål avtog inte. Tio minuter senare dubblade Leo Messi upp sin målskörd genom ett vackert solonummer. David Villa avslutade sedan matchen med den sista sparken - den gav 5-0

Publicerad 2010-10-31 kl 00:03