TV: Duon bakom allt - Real upp i serieledning

La Liga

Ett mål och en assist vardera.
Marco Asensio och Lucas Vazquez låg bakom allt i Real Madrids seger mot Celta Vigo.

Se Asensios mål i spelaren ovan.

Real Madrid hade chansen att gå upp i serieledning i La Liga då laget ställdes mot Celta Vigo under lördagskvällen. För att passera serieledande Atlético var en seger ett måste.

Och Real fick en drömstart på matchen.

Redan efter fem minuter kunde Lucas Vazquez nicka in ett inlägg från Marco Asensio fram till 1-0 för "Los Blancos". Ett resultat som stod sig första halvlek ut.

I den andra skulle Real åter igen få en bra start.

Några minuter in i halvleken spelade nu Lucas Vazquez fram Asensio som från en fri position i straffområdet kunde utöka Reals ledning till 2-0.

Asensios mål blev matchens sista och Reals seger innebär att laget går upp i serieledning. Real har dock tre matcher fler spelade än Atlético på andra plats som ligger en poäng bakom.

Under söndagen har också Atlético chansen att ta tillbaka serieledningen då man gästar Alaves.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Nacho, Mendy - Casemiro, Kroos, Modric - Lucas Vazquez, Asensio, Benzema.

Celta Vigo: Ruben, Mallo, Araujo, Murillo, Olaza, Tapia, Denis, Brais, Nolito, Aspas, Mina.