TV: Efter tre VAR-granskningar - Costa hjälte för decimerat Atlético Madrid

La Liga

Atlético Madrid vann mot Real Betis.
Men det krävdes tre VAR-granskningar för att huvudstadslaget skulle få ett mål godkänt.

Se Costas mål i spelaren.

Atlético Madrid hade länge inte VAR på sin sida i mötet med Real Betis under lördagen. I den första halvleken fick huvudstadslaget två mål bortdömda efter videogranskningar.

Efter paus, där ställningen var 0-0, fick man dessutom spela med en man mindre då Mario Hermoso synat det röda kortet.

Atlético Madrid gav sig inte trots motgångarna, och till slut fick man utdelning. Med dryga 20 minuter kvar höll sig Diego Costa framme på en inläggsfrispark och gjorde 1-0. Men även det VAR-granskades efter en misstänkt hands då bollen tagit i axeltrakten på Atlético-anfallaren. Den gången hade dock Atlético VAR på sin sida och laget fick sitt efterlängtade ledningsmål.

Costas fullträff blev också matchens enda mål och det innebär att Atlético nu hoppar upp på tredjeplats efter att ha spelat ihop 63 poäng, lika många som Sevilla, men med bättre inbördes möten. Real Betis ligger på 13:e plats med 41 poäng.

Atlético möter i nästa omgång Getafe med Real Betis tar emot Deportivo Alavés.