TV: Isak fick kort inhopp - konkurrenten gav "La Real" seger

La Liga

Alexander Isak fick "bara" ett kort inhopp mot Eibar.
I stället blev konkurrenten Willian José hjälte till 2-1-seger.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Real Sociedad bortaspelade under tisdagskvällen mot Eibar inför tomma läktare, till följd av coronavirusets spridning i Spanien. Alexander Isak, som under senaste tiden har fått stort förtroende från start men som också har fem raka mållösa matcher, började då på bänken i ligamötet till förmån för Willian José i lagets anfall.

Real Sociedad inledde också matchen, i Isaks frånvaro, fint och tog tidigt ledningen. Mikel Oyarzabal tog i 15:e minuten avslut mot mål, men sköt på en motståndares arm, vilket gav "La Real" straffspark. Spanjoren förvaltade den sedan själv och gav Real Sociedad ledningen i matchen till 1-0, ett resultat som stod sig första halvlek ut, då Eibar lite senare brände en straffspark.

"La Real" kunde därmed i stället utöka till 2-0 i andra halvan av matchen, då Willian José blev frispelad framför mål och var kylig framför mål. Real Sociedad kontrollerade därefter matchen och Isak blev inbytt i 85:e minuten, men utan att vara nära att bli målskytt. I stället reducerade Charles för Eibar till 2-1 i slutet av matchen, vilket också blev slutresultatet.

Isak har nu sex raka matcher utan att bli målskytt, men kan trösta sig med en ny seger och att Real Sociedad nu är på fjärdeplats i den spanska högstaligan.

Eibar: Dmitrović, Rober Correa, Arbilla, Bigas, Cote, Sergio Álvarez, Escalante, Inui, Orellana, Edu Expósito, Kike.

Real Sociedad: Álex Remiro, Zaldúa, Elustondo, Le Normand, Aihen Muñoz, Mikel Merino, Zubeldía, Januzaj, Oyarzabal, Sangalli, Willian José.