TV: Isak gjorde succé - men Sociedad tappade tvåmålsledning

La Liga

Alexander Isak gjorde både mål och assist.
Men det räckte inte till seger mot Real Betis.

Se höjdpunkterna från Real Sociedad-Real Betis i spelaren.

Alexander Isak spelade från start när Real Sociedad under lördagen tog emot Real Betis i La Liga. Och svensken skulle i allra högsta grad vara inblandad i lagets två mål.

I början av den andra fick han en passning snett inåt bakåt och från en position mitt i straffområdet kunde svensken skjuta in bollen i nät bakom Joel Robles i Betis mål, som nog skulle ha tagit Isaks avslut.

- Det är en jättetavla, kommenterade C Mores Christopher Kviborg.

Målet kom i den 48:e minuten och knappt tio minuter senare skulle Isak åter igen vara inblandad i offensiv vägen. Anfallaren fick bollen till vänster på offensiv planhalva, avancerade och serverade Mikel Oyarzabal i djupled. Yttern gjorde inget misstag när han satte dit 2-0 för Sociedad.

När knappt tio minuter återstod av matchen kunde Real Betis reducera genom Sergio Canales och i slutminuterna kunde också veteranen Joaquin kvittera efter att hans avslut från straffområdet gått via Sociedad-spelare och in i nät.

Isaks mål var hans femte för säsongen och han har nu nätat i två raka ligamatcher efter att ha gjort ett av två Sociedad-mål i lagets senaste ligamatch mot Sevilla.