TV: Isak historisk - slog till med hattrick

La Liga

Alexander Isak fortsätter att ösa in mål i La Liga.
Under söndagen slog han till med ett hattrick mot Alavés när "La Real" vann med 4-0.

Sveriges landslagsanfallare Alexander Isak, 21, har nog aldrig tidigare varit i bättre form än vad han just nu är den här vintern. Efter mål i fem raka ligamatcher, så slog svensken under söndagskvällen till igen mot Deportivo Alavés hemma i La Liga.

Isak mötte, strax före halvtid, en lyftning in i straffområdet på volley och stänkte in bollen i mål till 1-0. Det var därmed svenskens sjunde mål på de sex senaste ligamatcherna, vilket gjorde att han tangerade ett klubbrekord. Tidigare har även John Aldridge och Darko Kovacevic gjort mål i sex raka ligamatcher för den spanska klubben.

Några minuter in i andra halvlek höll sig svensken framme igen och lyfte in sitt elfte ligamål den här säsongen till 2-0.

- Det är en enastående liten lyftning över Pacheco (Fernando, målvakt i Alavés), säger C Mores kommentator Adam Pinthorp.

Isak utökade lite senare även till 3-0 från nära håll och fick därmed fira sitt första hattrick i den spanska högstaligan. Isak är även nu den yngste spelaren någonsin att göra ett hattrick i La Liga det här årtusendet. Därefter blev han, tre minuter senare, utbytt.

Real Sociedad utökade senare till 4-0 genom Portu, vilket även blev slutresultatet. Efter segern mot Alavés ligger laget nu femma i La Liga, sex poäng bakom Sevilla på fjärde plats, som dessutom har två matcher färre spelade.

Real Sociedad: Remiro - Gorosabel, Le Normand, Zubeldia, Monreal - Silva, Illarramendi, Merino - Portu, Isak, Oyarzabal.

Alavés: Pacheco - Rodriguez, Laguardia, Lejeune, Aguirregabiria - Mendez, Pina, Garcia, Cordoba - Deyverson, Joselu.