TV: Memphis frälste Barcelona efter försvarstabbe

Barcelona gick mot poängtapp borta mot Villarreal.
Då klev Memphis Depay fram och avgjorde efter en försvarstabbe i slutminuterna.
- Villarreal förtjänade inte att förlora, säger Barcelona-tränaren Xavi enligt Marca.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Barcelona fortsätter att vara obesegrat efter Xavis återkomst till klubben. Den förre storspelaren, som numera är chefstränare för Barça, ledde laget till en 3-1-seger borta mot Villarreal under lördagskvällen.

Båda lagen radade upp chanser i matchinledningen, men den allra värsta missen stod nog Barcelona-forwarden Memphis Depay för efter 18 minuters spel. Helt fri med målvakten, mitt framför mål, skickade nederländaren bollen långt utanför.

- Han måste göra mål där. Han träffar inte alls rätt, säger C Mores expertkommentator Marcelo Fernandez.

Kort in i andra halvlek tog Barcelona dock ledningen när Frenkie de Jong höll sig framme och slog in en målvaktsretur. Målet dömdes först bort för offside, men godkändes efter VAR-granskning.

Med kvarten kvar att spela kvitterade Villarreal till 1-1 när inbytte Samuel Chukwueze blev frispelad i djupled och var säker i läget. Barça gick då mot ett nytt poängtapp efter 0-0 mot Benfica i Champions League i veckan - men skulle få en hjälpande hand.

När klockan tickat upp på 87 minuter dök en gratischans upp för Memphis Depay när han snappade upp en misslyckad hemåtnick från Villarreal-backen Pervis Estupinan. Memphis var hur kylig som helst när han rundade målvakten och tunnlade in 2-1 mellan benen på Estupinan som hunnit hem till eget mål.

På stopptid fastställde Philippe Coutinho slutresultatet till 3-1 för Barcelona från straffpunkten. Katalanerna har därmed vunnit två av två ligamatcher med Xavi som tränare och är nu uppe på 23 poäng med häng på Europa-platserna.

Efter matchen medgav Xavi att hans lag inte förtjänade att vinna.

- Vi dominerade inte matchen som vi förväntade oss, men vi mötte ett väldigt bra lag. Vi hade tur till viss del, då Villarreal inte förtjänade att förlora, säger Barcelona-tränaren enligt Marca.

Xavi fortsätter:

- Det har krävts mycket av oss i kväll. Vi var turliga med Memphis mål, men detta är tre gyllene poäng för oss.

Barcelona tar emot Real Betis i ligan nästa helg innan man gästar Bayern München i Champions League veckan därpå.