TV: Messi hjälte för Barcelona - avgjorde mot Atlético Madrid med sent mål

Det var på väg mot 0-0.
Då klev Lionel Messi fram och fixade segern för Barça mot Atlético.
- Det är en fördel att "Leo" i jämna matcher, säger tränaren Ernesto Valverade enligt AS.

Se Messis mål i spelaren.

Under söndagen ställdes Barcelona med Antoine Griezmann i startelvan mot Atlético Madrid på Wanda Metropolitano. Det var en tillställningen där båda lagen skapade flera chanser, men där ställningen länge var 0-0.

Atlético Madrid skapade matchens första heta chans i svallvågorna efter en hörna. Bollen slogs in på nytt i straffområdet och där skickade Mario Hermoso in bollen på vinst och förlust mot målområdet. Inspelet träffade Barça-backen Junior Firpos ben och sedan tog bollen i stolpen. Därefter lyckades bortalaget avvärja situationen.

Hemmalaget hade spelövertaget under den första delen av matchen och en kvart efter stolpträffen var det nära igen för hemmalaget. På ett inlägg fick Hermoso chansen att avsluta från nära håll, och det gjorde han också. På något sätt lyckades dock Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet reagera blixtsnabbt och parera.

Barcelona spelade upp sig efter Atléticos inledande tryck och precis före paus var Gerard Pique nära att ge sitt lag ledningen. Mittbacken nådde högst på en hörna och nickade mot mål. Efter en studs i marken tog bollen i överliggaren. Men det blev inga mål i matchens första akt, 0-0 i paus.

Den andra halvleken var inte lika sprudlande som den första, Atlético hade sina lägen och Barcelona likaså. Matchen var på väg mot oavgjort, men då presenterade sig Lionel Messi. Efter ett väggspel med Luis Suarez fick argentinaren möjlighet att avsluta vid straffområdeskanten. Det gjorde han också, på allra bästa sätt. Stjärnan placerade in 1-0 bakom Jan Oblak i den 86:e minuten och det blev också matchens enda mål.

- I matcher som är täta och jämna är det en stor fördel att ha ”Leo”, säger Barcelona-tränaren Ernesto Valverde enligt AS.

Barcelona är nu åter i serieledningen, på samma poäng som Real Madrid, men med ett måls bättre målskillnad. Atlético Madrid är sjätteplacerat och har sex poäng upp till Barça efter 15 omgångar.

Atletico Madrid: Oblak - Trippier, Felipe, Hermoso, Saul - Correa, Herrera, Thomas, Koke - Joao Felix, Morata.

Barcelona: ter Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Firpo - Rakitic, de Jong, Arthur - Messi, Suarez, Griezmann.