TV: Mourinhos farväl - utbuad under vinsten

Spanien

Säsongen är över och eran Jose Mourinho är förbi i Real Madrid.

Avskedet blev en 4-2-vinst och ett tack riktat till Real-klacken bakom ena målet på santiago Bernabeu.

Inne på arenan hyllades Mourinho av Reals klack Ultra Sur, medan stora delar av den övriga publiken buade ut honom under säsongens sista ligamatch, och Jose Mourinhos sista match som tränare för Real Madrid.

Matchens första riktigt heta chans hade Osasuna men Jesus Fernandez tippade Joseba Llorentes nick utanför.

Första målet för kvällen gjorde tillfällige lagkaptenen Gonzalo Higuain som förvaltade en passning från Di Maria på bästa sätt.

1-0-målet kom i 35:e minuten och blott tre minuter senare var det dags igen när Essien nickade ett Özil-inlägg i mål.

Sju minuter in i andra halvlek reducerade Osasuna genom Roberto Torres  som bröt in från vänsterkanten och sköt ett lågt skott under Jesus i Real-målet.Tio minuter senare slog Osasuna till igen genom Cejudo som mötte inhoppande Omwus inlägg med huvudet och 2-2 var ett faktum.

Real kunde dock återta lednignen några minuter senare då Benzema var kvick i fötterna efter att ha spelats fram av Özil och fransmannen avslutade distinkt bakom Riesgo.

Nästa mål kom efter en snabb kontring av Real efter en Osasunahörna. Higuain satte fart på vänsterkanten och spelade bollen vidare till Benzema som var med på Callejons överlappning och spelade fram honom varpå Callejon bara behövde en touch innan han satte ett lågt skott för 4-2.

Jose Mourinho fick alltså ta farväl med en trepoängare och efter slutsignalen gick portugisen ut till sidlinjen och tackade klacken, Ultra Sur, som stöttat honom undertiden som stora delar av den övriga Realpubliken varit vänd mot honom.

REAL MADRID Jesus; Arbeloa, Carvalho, Albiol, Essien; Modric, Callejon; Benzema, Ozil, Di Maria; Higuain

OSASUNA: Riesgo; Oier, Ruben, Unai, Nano; Silva, Timor; Cejudo, Torres, Armenteros; Llorente

Publicerad 2013-06-01 kl 18:58