TV: Ny seger - Atlético är två segrar från ligatiteln

Spanien

Atletico Madrid fortsätter ta steg mot den spanska ligatiteln. Efter 1-0 mot Valencia är de två matcher från att säkra ligatiteln

Diego Costa och Raul Garcia

Efter ett par hyfsade chanser dröjde det till 43:e minuten innan Atlético Madrid kunde ta ledningen mot Valencia på Mestalla. Gabi slog ett välavvägt inlägg in i straffområdet och där kunde Raul Garcia möta med huvudet och nicka bollen förbi Guaita i Valencias mål.

Atletico gick till halvtidsvila i ettmålsledning och drygt fem minuter in i andra halvlek var de nära att utöka - men den normalt målsäkre Diego Costa kunde inte kapitalisera på Valencias försvarsmisstag utan när han kom ensam med målvakten gjorde han det för svårt för sig och Guaita kunde rädda.

Det skulle dock visa sig att Costas miss inte skulle spela någon roll då det inte blev fler mål i matchen utan Altético kunde räkna hem tre nya poäng. Resultatet innebär att Diego Simeones lag nu leder ligan sex poäng före Real Madrid och sju poäng före Barcelona som båda har en match mindre spelad.

Försprånget i kombination med plusstatsistiken som Atletico har på de båda jagande lagen gör att Atlético nu kan säkra ligasegern om de vinner sina två kommande matcher mot Levante och Malaga. Sex poäng där så har de råd att förlora sista ligamatchen mot Barcelona

Publicerad 2014-04-27 kl 18:55