TV: Ny show av Messi - gjorde sitt 51:a hattrick

La Liga

Lionel Messi hade show mot Real Betis.
Argentinaren stod för ett hattrick i 4-1-segern och fick applåder från hemmapubliken.
- Jag kan inte minnas att jag fått applåder från hemmalagets supportrar tidigare, säger han till Movistar enligt AS.

Barcelonas segerttåg rullar vidare och det efter att Lionel Messi haft en ny uppvisning.

Argentinaren öppnade målskyttet redan i den 18:e minuten då han dunkade in en frispark i målvakterns hörn. Precis för halvtid utökade stjärnan efter en läcker klackframspelning från Luiz Suarez. Men Messi nöjde sig inte där.

I den andra halvleken ökade Suarez på siffrorna till 3-0 och med åtta minuter kvar reducerade Real Betis till 3-1 genom Loren Moron. Då klev Messi fram på nytt och satte dit 4-1 med ett läckert avslut. Faktum är att Messi hade bud på ännu mer då han i matchens sista avgörande skede hade ett skott i ribban, men argentinaren fick nöja sig med tre mål. Enligt Uefa var det argentinarens 51:a hattrick i karriären. I matchen fick Messi dessutom en stående ovation från hemmalagets supportrar, någonting som han inte upplevt tidigare.

- Jag kan inte minnas att jag tidigare fått applåder från hemmalagets supportrar för ett mål, säger han till Movistar enligt AS.

Segern var Barcelonas femte i ligan och den innabar att man befäster sin serieledarpostion. Nu har laget tio poäng ned till Atlético Madrid på andraplats.