Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: On Tour: "Historiskt El Clásico - kan avgöra var titeln hamnar"

La Liga

Ett politiskt spänt läge.
Samtidigt ett sportsligt hyperintressant läge.
- Det är ett historiskt El Clásico, säger Adam Pinthorp i Fotbollskanalen On Tour från Barcelona.

11:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se On Tour i spelaren ovan.

Under onsdagskvällen spelas säsongens första El Clásico. Det politiskt spända läget i Katalonien har gjort att matchen skjutits upp från i slutet på oktober. När de båda jättarna nu möts står man på 35 poäng vardera.

- Det är ett historiskt El Clásico, för lagen har aldrig mötts på Camp Nou så här långt in på säsongen och stått på samma poäng, säger Adam Pinthorp i Fotbollskanalen On Tour från Barcelona.

C More-experten Marcelo Fernandez:

- Det är många parametrar som är viktiga inför den här matchen. (Zinedine) Zidane är obesegrad här som Real-tränare. Och de kommer hit i en stark form även om de kryssade i slutminuten mot Valencia i helgen. Men de ser solida ut, det är någon form av vinnarmentalitet. Barcelona ser också bättre ut i spelet. Griezmann har sett lite bättre ut senaste två veckorna.

ANNONS

Lagen ligger alltså på samma poäng inför mötet. Hur mycket kommer då onsdagskvällen avgöra i kampen om ligatiteln?

- De kommer ju tappa poäng lite här och där under säsongen. Det är klart att den här kommer att vara lite avgörande. Sedan ska de mötas under våren också, så det finns fortfarande utrymme att reparera eventuella misstag. Men El Clásico är alltid viktigt, så är det bara, säger Marcelo Fernandez.

Onsdagens möte mellan FC Barcelona och Real Madrid börjar 20:00, sändningsstart 19:30 och visas i C More Fotboll och streamas på cmore.se.

Publicerad 2019-12-18 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto