TV: Real Madrid upp i serieledning

Spanien

Real Madrid gjorde vad som krävdes mot Granada - och tog över serieledningen i La Liga.

Real Madrid tog emot serietian Granada på hemmaplan. Real Madrid låg inför matchen på tredje plats i La Liga, en poäng efter såväl Atletico Madrid och Barcelona. Nu toppar klubben La Liga - men kan vara tillbaka på tredje platsen redan under söndagen. Barcelona eller Atletico spelar sina matcher i den 21:a omgången under söndagen.

I den åttonde minuten var Gareth Bale på väg igenom, men stoppades bryskt - med en spark mellan benen. Det resulterade i ett gult kort för Granadas Ramos. Bale kunde dock fortsatta matchen, men blev senare utbytt i början av andra halvlek.

Efter den första halvleken stod det fortfarande 0-0 i Madrid, men i den 57:e matchminuten gav Cristiano Ronaldo sitt lag ledningen efter ett skott i straffområdet. I den 74:e minuten höll sig Karim Benzma framme och utökade Real Madrids ledning. Han kunde enkelt bredsida in bollen efter en passning från Marcelo.

2-0 blev också slutreslutatet.

Publicerad 2014-01-25 kl 17:21