TV: Real Madrid vände och vann hemma mot Mallorca – efter Valverdes drömmål

La Liga

Vedat Muriqi och Mallorca chockade de regerande spanska mästarna på hemmaplan efter 30 minuters spel.
Sedan visade Real Madrid mästarklass när man vände och vann.

1:34

Avbryt
Försök igen

Real Madrid hade chansen att återta serieledningen i La Liga när man tog emot Mallorca på Santiago Bernabéu på söndagseftermiddagen. Inför matchen toppade Barcelona tabellen, en poäng före "Los Blancos" och med en match mer spelad.

Eden Hazard gjorde sin första start sedan januari, när Real Madrid tog chansen att kliva upp i tabelltopp men Mallorca skulle ta ledningen på Bernabeu.

Mallorca chockade Real Madrid efter 35 minuters spel när man förvaltade en frispark i ytterzon på absolut bästa sätt, Vedat Muriqi klev upp nästintill omarkerade på den bortre stolpen och nickade in 1-0 för gästerna.

Ferland Mendys försvarsspel sågades av C Mores kommentator, Christopher Kviborg i samband med målet:

- Jag vet inte riktigt vad Mendy sysslar med, han bara backar och backar och blir bolltittande och glömmer bort Muriqi.

Precis innan paus kvitterade Fede Valverde med ett riktigt klassmål när han drev bollen från halva plan och med ett skott utanför straffområdet borrade mittfältaren upp bollen i det bortre krysset.

- Det är snudd på ett drömmål här - när Federico Valverde drev bollen, 40, 50 meter och får på en riktig pangträff med vänsterfoten, sa C Mores kommentator i samband med målet.

Eden Hazard fick 59 minuter i sin första start sedan januari innan han ersattes av Luka Modric.

Med 20 minuter kvar att spela klev Vinicius Junior fram och satte dit 2-1 för "Marängerna" som därmed hade vänt på matchen.

Rodrygo skulle sedan i matchens slutskede på egen hand dribbla sig igenom Mallorca-försvaret och sätta dit 3-1 men Real Madrid var inte klara där utan även Antonio Rüdiger skulle hinna bli målskytt innan matchen var över på Santiago Bernabeu.

Real Madrid har därmed fått en perfekt start på La Liga-säsongen med fem segrar på sina första fem matcher.

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Rüdiger, Alaba, Mendy - Valverde, Ceballos, Kroos - Rodrygo, Hazard, Vinicius Junior.

Mallorca: Rajkovic - Nastasic, Raillo, Valjent - Maffeo, Battaglia, Galarreta, Rodriguez, Costa - Muriqi, Kang-in.