TV: Reals otroliga vändning från 1-2 till 5-2

Spanien

Real Madrid såg ut att vara ritkigt i gungning med underläge i paus. Då stod laget för tre mål på sex minuter.

Gonzalo Higuain

Matchen startade i ett högt tempo och det första målet kom redan efter sex minuter. Det var Mallorca som gjorde det och det var en före detta Barcelonaspelare som låg bakom det. Giovani Dos Santos spelar nämligen för Mallorca och hans inlägg nådde Emilio Nsue, som i sin tur kunde sätta dit 1-0.

Real Madrid hämtade sig dock och kunde kvittera sju minuter senare. Pepe kom fri med målvakten, men istället för att skjuta släppte han bollen till Higuain som kunde rulla in den i öppet mål.

Mallorcas replik lät inte vänta på sig och tog på nytt ledningen genom Alfaro i den 20:e minuten efter en hörna. Även denna gång var det Dos Santos som slog inlägget.

I början av den andra halvleken fick Real Madrid dit sin andra kvittering i matchen. Precis som Mallorcas andra mål kom detta på hörna och den som nådde högst där var Real Madrids storstjärna, Cristiano Ronaldo.

Bara några minuter senare tog även Real ledningen. Modric fick tag i en dålig rensning och fick till ett vackert skott som borrade sig in i den bortre burgaveln.

Vad Madridspelarna än fick höra i paus så lyckades det. När Gonzalo Higuain gjorde 4-2 i den 57:e minuten betydde det att Real vänt 1-2 till 4-2 på sex minuter. För Higuains del handlade det återigen om att placera in bollen i öppet mål efter att både försvarare och målvakten blivit överspelade.

På tilläggstid kunde inhopparen Karim Benzema fastställa slutresultatet 5-2 efter att Higuain struntat i att försöka göra ett hattrick och istället frispelat fransmannen.

Laguppställningar:

Real Madrid: Diego López - Arbeloa, Varane,  Sergio Ramos, Coentrão - Pepe, Kaká - Cristiano Ronaldo, Modric, Morata - Higuaín

Mallorca: Aouate - Hutton, Nunes, Bigas, Kevin - Nsue, Pina, Tissone, Alfaro - Giovani, Víctor

Publicerad 2013-03-16 kl 22:03