TV: Ronaldo hjälte i Reals målkalas mot Sociedad

Spanien

Real Sociedads Xabi Prieto gjorde tre mål borta mot Real Madrid. Men förgäves då Cristiano Ronaldo säkrade segern med två mål på två minuter.

Real Madrid fick en perfekt start på 2013. Karim Benzema hittade nätmaskorna redan efter två minuter mot Real Sociedad. Sami Khedira assisterade fram fransmannen som avslutade kyligt.

Matchen tände sedan till rejält efter sex minuter när Reals målvakt Antonio Adan fällde en Real Sociedad-spelare i straffområdet. Straff dömd och Realmålvakten visades ut med rött kört. Vilket då innebar att den bänkade världsmålvakten Iker Casillas återvände till Real-målet. Dock kunde inte Casillas rädda Xabi Prietos säkra straff till 1-1.

I den 35:e minuten kom 2-1 för Real. Och för ovanlighetens skull så kom målet på en hörna vilket innebar Real Madrids första hörnmål den här säsongen. På det 134:e försöket så gjorde Sami Khedira mål på hörna efter en läcker klack.

Men Sociedad vägrade ge sig och straffmålskytten Xabi Prieto fick även göra sitt andra mål på inbytte Iker Casillas. Efter 40 minuter gjorde Prieto 2-2 med en välriktad placering.

Under mitten av den andra halvleken vaknade även Cristiano Ronaldo och exploderade under två minuter. Först sprang han ignom Sociedadförsvaret och placerade in 3-2. Sedan minuten efter så prickade stjärnan snyggt in en frispark via ribban.

Xabi Prieto reducerade med sitt tredje mål för matchen i den 76:e minuten. Men hattricket resulterade inte i några poäng för Sociedad då Real Madrid vann matchen med 4-3.